Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Срдачан пријем за Србе из Мелбурна

За чланове Фолклорне групе „Авала" из Мелбурна приређен је пријем у сали Скупштине града Смедерева, а госте је поздравио председник Скупштине града, Бранче Стојановић.

 

Фолклорна група „Авала" из Мелбурна, у оквиру велике турнеје по Србији, у уторак и среду, били су гости Смедерева, односно Михајловца, са којим су се братимили пре четири године. Тим поводом, у уторак је у сали Скупштине града Смедерева приређен пријем за 50-так гостију из далеке Аустралије.

 

„Надам се да сте делимично упознали Смедерево и да носите лепе успомене из нашег града. Желим да се лепо проведете у некада престоно граду Србије, као и у Михајловцу, али и да нам поново дођете и да се поново дружимо", поручио је Стојановић.

 

Председница Кола српских сестара „Огњена Марија" из Мелбурна, Гордана Станимировић, која је организовала посету, рекла је да је ово њихов други долазак у Смедерево и Михајловац, а да ће, у оквиру 15-дневне турнеје по Србији, обићи и Београд, Нови Сад, Златибор, Врњачку Бању и манастире на том путу.

 

„То су најбољи контакти матице и дијаспоре, кроз дружења деце преко фолклора и упознајући се са наслеђем и традицијом српског народа", рекао је председник Црквене општине Мелбурн, Недељко Божић.

 

Заменик директора Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Александар Влајковић, изразио је наду да ће наша деца из Аустралије, од којих су многи овде први пут, посету памтити током целог живота као први сусрет са отаџбином.

 

„Овакве посете су важне и значајне, јер ће деца толико тога научити, сазнати и видети. Оно што је најважније, стећи ће многа пријатељства и другарства, која ће трајати, а нека ће бити вечна. Веријем да ће и многа деца са ових простора стићи до далеке Аустралије, а сигуран сам да ће и многи од вас поново доћи у Србију. Та жеља да поново дођете у завичај биће сваким даном све већа", нагласио је Влајковић.

 

Током коктела који је приређен за драге госте из Аустралије, размењени су пригодни поклони.