Град поклонио нова возила Дому здравља у Смедереву Светосавска академија – у славу духовног родитеља српског народа Светосавско дружење основаца са песником Следе Савине путоказе и граде литерарну традицију у Смедереву Светосавски концерт Ансамбла народних игара и песама Смедерево


Средњевековни укуси и ароме

У организацији Градског музеја, испред Малог града у смедеревској Тврђави данас је организовано међународно такмичење у припремању средњевековних јела.

Такмичење су отворили Бојан Теофиловић, заменик градоначелнице Смедерева и Марија Живић, члан Градског већа задужена за ресор пољопривреде.

Учесници такмичења били су "Норвешко друштво", МЗ  "Башаид", "Gold distribution", "Мила и пријатељи", "Forest deer meat", Музеј ромске културе, "Бели и Рале" и "Кувари Београда".

У категорији "Лонац и котлић" прво место заузела је Месна заједница "Башаид", друго, Норвешко друштво а треће екипа "Forest  deer meat".

У категорији "На ватри, на жару", победила је екипа "Gold distribution", други су били смедеревци "Мила и пријатељи", а треће место заузео је Ресторан Шумице - екипа"Бели и Рале".