Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Штедња мазута, временске прилике тренутно повољне

Корисне залихе мазута у ЈП за стамбене услуге и топлификацију Смедерево на данашњи дан износе 160 тона.

 

Из Дирекције за робне резерве, до почетка фебруара месеца, преузете су све договорене количине (1.512 тона), што значи да се све количине које сада стижу преузимају од изабраног добављача по комерцијалним условима, сазнајемо од руководиоца Техничког сектора у овом предузећу Владимира Кулагића.

„Чињеница је да нам временске прилике иду на руку, да нема периода са екстремно ниским температурама као што је то било прошле године и да је просечна потрошња у овом тренутку између 25 и 30 тона дневно.То значи да су тренутне залихе у просеку довољне за наредних 5 - 6 дана укључујући и данашњи дан", каже Кулагић. Он додаје да запослени у ЈП за стамбене услуге и топлификацију улажу ванредне напоре укључујући и максималне уштеде на свим пољима, да одрже своју основну функцију - производњу и испоруку топлотне енергије у складу са важећом Одлуком о снабдевању града топлотном енергијом.

Потребне количине мазута, на основу просечне потрошње, до краја грејне сезоне су за март од 650 - 700 тона и за април од 170 - 220 тона, што укупно представља количину од 820 - 920 тона.

Набавка енергента се врши у координацији са локалном самоуправом обзиром на финансијске обавезе из претходног периода које сукцесивно стижу на наплату.