У селу Липе одата почаст палим херојима Бијенална награда - Јагошу Марковићу Александру Берчеку - награда за животно дело „НУШИЋЕВА ЕРА, НАША МЕРА“ Представници јапанске компаније „Маyекаwа“ посетили Смедерево


Стиховизија

У Народној библиотеци Смедерево, од 30. новембра до 3. децембра, биће одржано пето такмичење ученика средњих школа у рецитовању на страним језицима - Стиховизија.

 

За учешће на овогодишњем такмичењу пријављен је 171 ученик из 16 средњих школа из Смедерева, Смедеревске Паланке, Велике Плане, Панчева, Ковина и Вршца.

 

Они ће рецитовати на чак 14 страних језика: енглеском, немачком, шведском, латинском, италијанском, француском, румунском, шпанском, руском, чешком,  словачком, македонском, мађарском и турском.

 

Вишечлани стручни жири ће у суботу, 30. новембра, са почетком у 9,00 часова обавити полуфинални избор, који се одржава без присуства публике.

 

Финално вече одржаће се у уторак, 3. децембра, у 18,00 сати, када ће публика моћи да гласа. Победника ће одредити збир гласова стручног жирија и публике.