Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Стипендије из Фонда за младе талентеСа Фондом за подстицање образовања и усавршавања младих талената Смедерева, уговор о стипендирању потписало је 20.децембра у Скупштинској сали Града седамнаесторо средњошколаца и педесет осморо студената.

Правилником Фонда за младе таленте дефинисани су критеријуми за квалитетну селекцију талентованих ученика и студената. Од средњошкњолаца, стипендисти Фонда могу бити ученици трећег и четвртог разреда средње школе, који су у претходним разредима имали најмању просечну оцену 4,75. Поред ових параметара, за доделу ученичких стипендија узимају се у обзир и постигнути резултати на окружном, републичком и међународном такмичењу у индивидуалној конкуренцији из општеобразовних и стручних предмета, тачније освојено прво, друго или треће место на неком од ових такмичења.

Право на стипендирање за школску 2008/ 2009. годину, поред седамнаесторо средњошколаца, остварило је и педесеторо студената основних студија, са најмањом просечном оценом 9,00 , без иједне изгубљене године током студија и највише два пренета испита из претходне године. Поред њих, Фонд за младе таленте града Смедерева стипендираће и четири студента прве године основних студија и исто толико студената другог степена студија ( мастер и специјалистичке), који су основне студије завршили у предвиђеном року, са просечном оценом 9,00 .

Сви стипендисти Фонда морају имати пребивалиште или боравиште на територији града Смедерева.
Локална самоуправа, као оснивач Фонда, ове године је за стипендирање младих талената издвојила око 5.400 000,00 динара и то по 4000,00 динара месечно за средњошколце и по 8000,00 месечно за студенте. Стипендије се додељују за период од десет месеци.

Свечаном потписивању Уговора са стипендистима присуствовали су градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић, заменик градоначелника, др Јасна Аврамовић, помоћници градоначелника, Бојан Теофиловић и Драган Станић, као и члан Градског већа за културу и образовање, Миша Ивковић.