У селу Липе одата почаст палим херојима Бијенална награда - Јагошу Марковићу Александру Берчеку - награда за животно дело „НУШИЋЕВА ЕРА, НАША МЕРА“ Представници јапанске компаније „Маyекаwа“ посетили Смедерево


Сто слободних радних места

Незапосленост је један од највећих проблема данашњице. Социјална слика Србије указује на следеће податке

- Национална служба за запошљавање на евиденцији има око 740.000 особа.
- Већина особа са евиденције није високо квалификовано.
- Просечна старост лица износи 39 година.
- Најпозитивнију меру запошљавања представљају Сајмови запошљавања.
- На овај начин се у Србији годишње запосли око 10.000 лица.

У Смедереву је у среду 5. октобра, одржан још један јесењи Сајам запошљавања коме се одазвало тридесетак послодаваца. Они су исказали потребу за више од сто незапослених различитих струка и занимања. У понуди су били и послови за особе са инвалидитетом.  
Сајам је отворила директор филијале Националне службе за запошљавање у Смедереву, Драгана Добрић. Она је нагласила да је у нашем граду упослено око тридесетдве хиљаде лица, док посао тражи више од седам хиљада незапослених. Такође је похвалила сарадњу са локалном самоуправом у решавању овог проблема. Овом Сајму присуствовао је и заменик директора НСЗ, Дејан Миљковић који је нагласио да је ово модеран и успешан начин повезивања послодаваца и незапослених и да даје одличне резултате.


- План је да у наредном периоду унапредимо пословни амбијент и тако креирамо нова радна места. Акценат нашег Локалног акционог плана за запошљавање је подршка предузетништву. Инвентивни људи који желе да покрену посао у овом граду, имаће подршку и локалне самоуправе и Националне службе. Из градског буџета издвојено је шест милиона динара. Очекујемо да крај ове године дочекамо са четиристотине нових радних места- истакао је градоначелник Предраг Умичевић.