Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Сто слободних радних места

Незапосленост је један од највећих проблема данашњице. Социјална слика Србије указује на следеће податке

- Национална служба за запошљавање на евиденцији има око 740.000 особа.
- Већина особа са евиденције није високо квалификовано.
- Просечна старост лица износи 39 година.
- Најпозитивнију меру запошљавања представљају Сајмови запошљавања.
- На овај начин се у Србији годишње запосли око 10.000 лица.

У Смедереву је у среду 5. октобра, одржан још један јесењи Сајам запошљавања коме се одазвало тридесетак послодаваца. Они су исказали потребу за више од сто незапослених различитих струка и занимања. У понуди су били и послови за особе са инвалидитетом.  
Сајам је отворила директор филијале Националне службе за запошљавање у Смедереву, Драгана Добрић. Она је нагласила да је у нашем граду упослено око тридесетдве хиљаде лица, док посао тражи више од седам хиљада незапослених. Такође је похвалила сарадњу са локалном самоуправом у решавању овог проблема. Овом Сајму присуствовао је и заменик директора НСЗ, Дејан Миљковић који је нагласио да је ово модеран и успешан начин повезивања послодаваца и незапослених и да даје одличне резултате.


- План је да у наредном периоду унапредимо пословни амбијент и тако креирамо нова радна места. Акценат нашег Локалног акционог плана за запошљавање је подршка предузетништву. Инвентивни људи који желе да покрену посао у овом граду, имаће подршку и локалне самоуправе и Националне службе. Из градског буџета издвојено је шест милиона динара. Очекујемо да крај ове године дочекамо са четиристотине нових радних места- истакао је градоначелник Предраг Умичевић.