Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Стратегија Европске уније за Дунавски регион

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Смедереву, у четвртак, 13. јуна, биће одржана презентација пројекта Дунавске стратегије  "River show". Скуп ће отворити градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић и Наталија Матуновић из Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије.

 

Стратегија Европске уније за Дунавски регион - ЕУСДР, покренута 2011. године, постаће једно од најважнијих оруђа регионалне политике као и прекограничне сарадње у сливу Дунава.

 

На предстојећем догађају у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Смедереву, 13. јуна, међународни и домаћи стручњаци даће информације и пренети непосредна искуства о ЕУСДР.

 

"River show" у Смедереву посебно је намењен за представнике локалне самоуправе, културе (галерије, музеји, позоришта, заштита споменика, уметници, музичари и сл.), цивилног друштва и невладиних организација.

 

Након опште презентације ЕУСДР и њеног утицаја на три тематске области, темељније дискусије биће одржане у три радне групе. 

 

Организатор напомиње да догађај није организован да би се прикупљале пријаве за пројекте или за финансирање активности и пројеката, а учешће је бесплатно.