Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Студирање на даљину

Градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић, организовала је пријем за представнике Алфа универзитета, чији је промотер потпредседник Кошаркашког савеза Србије и истакнути кошаркаш, Дејан Томашевић. У улози домаћина био је и члан Градског већа задужен за спорт, Ненад Максић.

 

„Добродошли у Град Смедерево. Поздрављам вас са жељом да успоставимо добру сарадњу. Град Смедерево је град спорта и једна оваква трибина и ангажовање вашег Универзитета у Смедереву, у смислу образовања младих и све што је везано за здрав живот, Град Смедерево подржава. Посебно задовољство представља присуство наше кошаркашке легенде, Дејана Томашевића, кога деца препознају као спортског симбола", рекла је градоначелница.

 

Она је подсетила да су се овакав вид и промоција спорта у Граду Смедереву и раније дешавали, када су долазили Дивац, Топић, Перуничић, Бубка и упознала госте са чињеницом да се спортом у Смедереву бави око 12.000 младих и додала да су значајна улагања у спорт, не само субвенције него и текућа улагања.

 

„За који дан ће почети да се ради атлетска стаза. Вредност инвестиције је око 50 милиона динара, од чега је донација 25 милиона, колико ће уложити и Град", истакла је градоначелница и подсетила да је пре неколико година отворена спортска хала, у којој су игране утакмице у оквиру Универзијаде, а ове сезоне ће Мега Визура, као домаћин,  играти утакмице Јадранске лиге.

 

Члан Градског већа, Ненад Максић је рекао да, као бивши репрезентативац и бивши врхунски спортиста, до скоро активан без обзира на године, има личну и животну филозофију.

 

„Поред спорта, веома је важно  образовање. Драго ми је што је овде Томашевић, као бивши врхунски спортиста у улози промотера и надам се да ћемо, као што је градоначелница рекла, добити што више деце у спорту и образованих кадрова у спорту", нагласио је Максић.

 

Представници Факултета за менаџмент у спорту, у оквиру Алфа универзитета захвалили су се на топлим речима и добродошлици и нагласили да Алфа универзитет, један од првих универзитета који је увео студирање на даљину, у свом саставу има 8 факултета, више од 20 студијских програма, више од 20.000 дипломираних студената, међу којима је и Дејан Томашевић.

 

Данас смо у Смедереву зато што смо хтели да трибине о спорту и другим темама дислоцирамо из Београда у унутрашњост, у циљу равномерне регионализације, а први град који обилазимо је Смедерево. Наредних дана су у плану и Ниш и Јагодина, Крушевац, Крагујевац, али прво је Смедерево. Мислимо да бренд ове државе и нашег универзитета, попут Дејана Томашевића, има шта да каже младима и такви људи су путоказ како треба млади да размишљају о свом образовању. Наравно, ово је и промоција нашег Универзитета, који је присутан у Смедереву већ неколико месеци, рекао је поред осталог заменик председника Савета Алфа универзитета, Владан Бабић.

 

„Као неко ко је испред КСС задужен за систем такмичења и радећи анализе, схватили смо да више од 50 одсто деце, по завршетку средње школе, престају са активним бављењем спортом. Управо из разлога што одлазе на факултет, углавном у Београд, где нема довољно клубова за све њих, ми остајемо без великог броја активних кошаркаша и то је велики проблем. Мислим да управо са овим стварима које ради Алфа универзитет, као што је студирање на даљину, омогућавамо деци да остану у својим местима, без одласка у Београд. Мислим да је то заиста велики квалитет и да треба да задржимо децу у својим срединама, где ће дати пуни допринос себи и локалној заједници", рекао је прослављени кошаркаш и потпредседник Кошаркашког савеза Србије, Дејан Томашевић.

 

Потом су размењени поклони, а градоначелници је уручен и кошаркашки дрес са њеним презименом.

 

Након пријема, у Скупштинској сали одржана је трибина под називом „Образовање, спорт и духовност", којој је присуствовао велики број младих људи, потенцијалних академских грађана.