Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Сусрет резервних војних старешина Србије у Смедереву

Сусрет резервних војних старешина Србије биће одржан 29. и 30. септембра у Смедереву, а домаћин ће бити Удружење резервних војних старешина Смедерево, саопштено је на конференцији за новинаре, одржаној у петак у Градској управи Смедерево.

Председник Скупштине града Смедерева и председник овогодишњег Организационог одбора сусрета резервних војних старешина Србије, Бранче Стојановић, истакао је да град Смедерево подржава овај сусрет и да је то својеврсна прилика за промоцију града.

„Желимо да дамо свој пуни допринос да све протекне како смо претходно договорили, а пре свега, у функцији промоције града Смедерева“, нагласио је Стојановић.

Председник смедеревског Удружења резервних војних старешина, Слободан Богић, истакао је максималну подршку локалне самоуправе и градског руководства у организацији овог значајног догађаја за резервне војне старешине.

„Домаћинство које је Смедерево добило, резултат је рада наше организације у последњих неколико година и има за циљ да популарише све вредности војних старешина. На скупу ће учествовати 150 делегата из 90 градова и општина и још 50 званица, представника Министарства одбране, Војске Србије и Генералштаба ВС“, рекао је Богић.

Богић је нагласио да ће у оквиру Сусрета резервних војних старешина Србије у Смедереву бити организован, први пут после неколико деценија, Технички збор најсавременијег пешадијског наоружања и опреме Војске Србије за грађанство, са демонстрацијом вештина у склопу обуке ВС.

Потпредседник удружења резервних војних старешина Смедерево, Драган Гергулов, додао је да ће скупу присуствовати и вишечлана делегација Борачке организације Вишеграда, са којом имају традиционално пријатељске односе.

Дан организације резервних војних старешина је 15. септембар, који се обележава у знак сећања на дан отпочињања пробоја Солунског фронта 1918. године и дан када је одржан оснивачки конгрес Удружења резервних војних официра и ратника 1919. године. За првог председника изабран је војвода Степа Степановић.

Од оснивања, Удружење је деловало као сталешка, неполитичка и ванстраначка асоцијација, чији је програмски циљ био остварење и заштита статусних питања и права његових чланова.