Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Сузбијање нелегалне продаје робе на Зеленој пијаци

Такозвани „нелегални продавци“ до сада су мање количине текстилне робе продавали на картонским кутијама, претежно на улазима у Зелену пијацу.
Да би се улази ослободили, ЈКП „Пијаце“ донело је одлуку да ове продавце лоцира иза Занатског дела Пијаце, који је летос уређен за продавце цвећа.
На овај начин постиже се унапређење услова рада трговаца и њихово увођење у „легалне токове“ наплатом дневног закупа тог простора.
Пре двадесетак дана ЈКП „Пијаце“ је у сарадњи са Комуналном полицијом и Комуналном инспекцијом почело са спровођењем ове акције и данас је привело крају.
Досадашњи „нелегални продавци“ сада имају 14 тезги на располагању на делу Зелене пијаце, од сада уз обавезу плаћања 227 динара по дану.
Начелник Комуналне полиције Смедерево Љубомир Антић истиче да је ова акција била превентивног карактера, али да ће, уколико се прописи не буду поштовали, убудуће бити примењиване новчане казне.
Акција увођења реда у продајни простор ЈКП „Пијаце“ подразумевала је појачан надзор и контролу над заштитом јавних површина, са циљем сузбијања нелегалне продаје и спречавања бесправног заузећа јавне површине.