... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Швајцарски парламентраци у посети Смедереву

Делегација Националног већа швајцарског федералног парламента И амбасадор Швајцарске посетили Смедерево

      Поводом председавања Србије и Швајцарске ОЕБС-ом 2014. и  2015. године, делегација Националног већа швајцарског федералног парламента била је у тродневној посети Србији.
Делегација је посетила ромски вртић Црвеног крста у Малој Крсни а затимје организован пријем у локалној самоуправи.
У име домаћина госте је поздравио председник градске скупштине Бранче Стојановић. Он је информисао уважене госте о функционисању Скупштине града Смедерева.
Градоначелник Смедерева Предраг Умичевић поздравио је уважену делегацију. Говорио је о предностима географског положаја града на Дунаву И развоју привреде. Др Јасна Аврамовић, заменица градоначелника информисала је присутне о културном животу Смедерева И значајним међународним манифестацијама. Такође је истакла да је рад Скупштине града транспарентан И да  је обезбеђен директан телевизијски И радијски пренос скупштинских заседања.
Гости из Швајцарске између осталог били су заинтересовани  И за мере које се односе на стварање позитивне пословне климе али И за област пољопривреде. Пољопривредни ресурси смедеревског атара представљени су гостима кроз промотивни филм.
Господин  Хансјорг Валтер, председник Швајцарског националног већа, захвалио се на изузетном пријему и гостопримству на који су овде наишли И истакао да је изузетно важно што се руководство града труди да буде најбоље И да ради у интересу својих грађана.
Његова екселенција амбасадор Швајцарске у Србији господин Ервин Хофер такође је поздравио залагање руководства града И похвалио досадашњу сарадњу.
Посета је  настављена обиласком Регионалног центра за професионални развој  запослених у образовању, где се у име швајцарске делегације присутнима обратила госпођа Беатрис Мејер, директорка Швајцарске канцеларије за развој И сарадњу у Србији. До сада су швајцарка канцеларија за развој, Влада Швајцарске и град Смедерево  уложили у формирање, опремање и одржавање Регионалног центра  више од 500.000 швајцарских франака.
„Захваљујемо народу и Влади Швајцарске на континуираној помоћи. У току су нови радови на проширењу смештајних капацитета за око 40 полазника семинара из удаљених крајева, чиме ћемо омогућити Центру да још боље одговори потребама наставника из удаљених школа“,  рекао је између осталог мр Боривоје Јаношевић, директор Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању.