Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Све тачке усвојене једногласно

Након 62. седнице Градског већа града Смедерева, градоначелник Предраг Умичевић одржао је конференцију за новинаре. На дневном реду ове седнице, између осталог биле су следеће тачке:

       Предлог за давање сагласности на програм и план рада Фонда за развој пољопривреде града Смедерева за 2010. годину, нацрти решења о разрешењу и именовању  директора ЈКП  Водовод, информација о резултатима бербе јесењих култура и сетви пшеницеу 2009. години на територији града Смедерева, предлог решења о оснивању Савета безбедности саобраћаја града Смедерева и именовању председника, заменика, председника и чланова савета , као и о давању сагласности на правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних места Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању и коефицијенти за обрачун и исплату плата запослених у Центру, сагласност на ценовник ЈКП Комуналац, промену пружања државних путева I и  II реда , програм санације градског сметлишта и привременог одлагалишта комуналног отпада у Годоминском пољу , имнформација о легализацији бесправно изграђених објеката и текућа питања.

       Према речима Умичевића, иако локална самоуправа има одређени проблем, јер како је речено у јавности, не постоји парламентарна већина, одлучили су се да, уз консултацију свих чланова већа, одрже седницу градског већа. Све тачке које су биле на 62. седници градског већа усвојене су једногласно, како се не би , евентуално, угрозиле неке функције Града. Док се не створе услови за одржавање седнице Скупштине, ако буде било потребно, биће одржана још нека седница Већа. Ово је изузетна одговорност чланова ГВ, у смислу неугрожавања елементарних функција Града- истакао је градоначелник Смедерева.