Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Свечана академија Веслачког клуба Смедерево

Веслачки клуб Смедерево организовао је у понедељак свечану академију поводом завршетка сезоне 2012.године.

Традиционално окупљање гостију, пријатеља и чланова Веслачког клуба Смедерево, у понедељак у Градској управи Смедерево било је у знаку добрих резултата, али и ненадокнадивог губитка једног од најистакнутијих веслача и најбољих спортиста у историји клуба и смедеревског спорта Немање Нешића. Ове године, клуб је остао и без истакнутог члана, бившег спортисте и члана управе Душана Вујошевића.

Свечана академија почела је минутом ћутања и одавањем поште преминулим члановима.
Управни одбор Веслачког клуба Смедерево донео је одлуку да се од наредне године уведе традиционална награда за најбољег младог спортисту, која ће носити име Немање Нешића.

Овом приликом представљени су резултати оних који су већ сада кандидати за новоустановљену награду и који ће чувати успомену на Немању и све остале чланове смедеревског клуба.

Награде најуспешнијима доделио је председник клуба Драгољуб Пауновић.

Најуспешнији пионири били су првак Србије у скифу, Душан Димитријевић и прваци Србије у четверцу скул, Алекса Симић, Алекса Мишељић, Никола Јанићијевић и Андрија Стојковић.

Бронзану медаљу на Балканском шампионату у дисциплини осмерац за кадете освојили су Богдан Голубовић, Сретен Петронијевић и Андрија Вучковић

Прваци Србије у двојцу без кормилара и четверцу без кормилара за кадете, осмопласирани на Светском првенству у осмерцу за јуниоре су Никола Новаковић и Урош Димитријевић.

Прваци Србије у дубл скулу и четверцу без кормилара за кадете, осмопласирани на Светском првенству у дисциплини осмерац за јуниоре су Марко Ристић и Зоран Рајић.

Првак света у четверцу са кормиларом за сениоре до 23 године је Јован Јовановић, који због обавеза на факултету у Америци није био присутан, па је награду примио његов отац.

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић доделила је награде најуспешнијим веслачима у овој години - јуниорском и сениорском репрезентативцу Србије и освајачу бронзане медаље на Европском првенству у четверцу без кормилара за лаке сениоре Николи Селаковићу и прваку Србије у дисциплини дубл скул, 5. на Европском првенству у дисциплини дубл скул, прваку света у четверцу са кормиларом за сениоре до 23 године, Александру Филиповићу.

Награђени су и тренери, школе веслања Иван Аћимовић, тренер пионира и кадета Југослав Луковић, тренер пионира Саша Драгутиновић и тренер кадета и јуниора Александар Смиљанић.

На свечаности су додељене и плакете за допринос и развој веслачког спорта у Смедереву за ову годину, Марку Станишићу и Зорану Добриловићу, а пригодне поклоне, у име града Смедерева свим награђенима уручили су градоначелницa др Јаснa Аврамовић, председник Скупштине Бранче Стојановић и помоћник градоначелника Саша Момић, у присуству заменика градоначелника Бојана Теофиловића.

„Овај тренутак је тежак јер један истакнути спортисти није са нама. Свакако да град Смедерево подржава веслаче и родитеље који улажу у своју децу. Желим вам срећну Нову годину и да вам наредна такмичарска година буде берићетна и успешнија од ове године како би заједно славили нове победе“, пожелела је веслачима градоначелница Смедерева.

Представници Веслачког клуба Смедерево захвалили су се руководству града Смедерева на помоћи и подршци, као и Веслачком савезу Србије, Спортском савезу Смедерева, спонзорима и пријатељима клуба, родитељима веслача, професорима и наставницима спортиста, спортским новинарима и свим бившим и садашњим веслачима и члановима клуба.