Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Сви заједно до лепог осмеха

 

У четвртак 13.05.2010. године у Стоматолошкој амбуланти у Смедереву је одржана завршница манифестације "Заједно до лепог осмеха". Током ове манифестације, стоматолози су децу у школама, градским и сеоским, едуковали о здравом начину исхране и правилној хигијени уста и зуба. У оквиру манифестације стоматолози су се дружили и са децом са развојним сметњама и њиховим родитељима у вртићу "Сунце".

Све школе су узеле учешће у ликовном и литерарном конкурсу "Сви заједно до лепог осмеха". Неке цртеже могли су да виде данашњи посетиоци, а најбољи радови ће бити прослеђени Заводу за јавно здравље у Пожаревцу.

Данас су се у дружили стоматолози и предшколци ПУ "Наша радост", који су за своје зубаре извели кратак програм. Као и увек када су у питању најмлађи, ово дружење било је на обострано задовољство.

- Деца немају здраве зубе због начина исхране, али и због страха њихових родитеља, па и њих самих, од стоматолога. Све активности које се предузимају имају за циљ да статистика буде много боља у корист здравих зуба. Ми требамо да убудуће радимо на образовању нације о томе да су превентива доброг здравља и здрави зуби- истакла је др Весна Јеремић Драгојевић, начелник Стоматолошке службе.