Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


ТИД у петак у Смедереву

Смедерево ће у петак, 2. августа посетити учесници највеће међународне речне регате - ТИД.

 

Традиционална међународна регата кајакаша - ТИД, кренула је 23. јуна по 58. пут из Инголштата у Немачкој.

 

Регата у Смедерево стиже у петак у 16 часова, укупно око 150 кајакаша и кануиста. На излетишту Југово, биће заљубљеници у реку и природу, осим из Србије, из Швајцарске, Словачке, Мађарске, Бугарске, Румуније, Холандије. 

 

Боравиће два дана на Југову, а посебно за ову прилику је ораганизовано разгледање града Смедерева уз пратњу туристичког водича.

 

Туристичка организација града Смедерева ће поставити штанд, са пропагандним материјалом и сувенирима, где ће присутни моћи  да се упознају са историјом града, споменицима културе, али и да  одаберу одговарајући сувенир.

 

За регаташе је организована вечера у ресторану "Желвоз", од 19 часова, а учеснике ће поздравити заменик градоначелника, Бојан Теофиловић и шеф Лучке капетаније Смедерево, Хранислав Мирковић.