Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Театар од снова

Данас је у школи у Лугавчини одржан пети по реду позоришни фестивал „Театар од снова".

 

Фестивал је отворио заменик градоначелника Смедерева Бојан Теофиловић и том приликом рекао: „ТЕАТАР ОД СНОВА доприноси једном новом приступу образовања наше деце, а локална самоуправа ће увек подржати овакве манифестације које дају нову ноту дешавањима у сеоским срединама."

 

Члан Градског већа задужен за културу и образовање Миша Ивковић је истакао да му је драго што је велики број деце укуључен у рад фестивала, као и чињеница да се „Театар од снова" одиграва баш у време „Нушићевих дана" и додао: „Ми ћемо увек бити на страни деце, а све оне који буду желели да се укључе у овакве видове рада са децом подржаћемо на сваки начин".

 

На данашњем позоришном фестивалу одигране су представе „Власт", „Хајде да глумимо", „Зла жена", „Голуб и пчела", „Краљевски фестивал", „Избирачица" и „Покондирена тиква".

 

Глумила су деца из ОШ „Иво Лола Рибар" из Скобаља, ОШ „Академик Радомир Лукић" из Милошевца, Основних школа „Бранко Радичевић", „Бранислав Нушић" и „Достеј Обрадовић" из Смедерева, затим ОШ „Светитељ Сава" из Друговца и ОШ „Бранко Радичевић", школе домаћина фестивала - Лугавчине.