Tehnička podrška za inkluziju Roma
Одржана 15. седница Скупштине града Смедерева Први подземни контејнери постављени у Смедереву Гости Смедерева – ученици и професори из Румунске општине Гилад Презентација идејног решења за затворени базен Изградња канализационе мреже и вакуумске станице у Малом Криваку


Техничка подршка за инклузију Рома

У оквиру пројекта „Техничка подршка за инклузију Рома", у уторак је у Београду потписан меморандум са представницима 20 локалних самоуправа, међу којима је и Смедерево, у циљу успостављања партнерства на програму инклузије Рома.

 

Меморандум о сарадњи, чиме се локалне самоуправе формално обавезују да подрже спровођење Стратегије Владе Србије за побољшање положаја Рома, у име Града Смедерева је потписала градоначелница, др Јасна Аврамовић.

 

Пројекат "Техничка подршка за инклузију Рома" ће трајати до 20. јуна 2015, a Меморандум о разумевању обухвата реализацију активности које предвиђају ангажованост јединице локалне самоуправе Смедерево, са посебном пажњом на успостављање јединица мобилних тимова.

 

Општи циљ пројекта је унапређивање животних услова локалних ромских заједница и њихова интеграција у друштво, пружањем помоћи локалној самоуправи у спровођењу компоненти овог пројекта.

 

Програм инклузије Рома заједнички спроводе Европска делегација, ОЕБС Мисија у Србији, Савет за интеграцију Рома Владе Републике Србије, Канцеларија за људска и мањинска права и Национални савет ромске националне мањине Србије.