Град Смедерево поново организује представе за децу по сеоским школама Још један успешно реализован концерт смедеревских културно-уметничких друштава НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА У СУБОТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА СМЕДЕРЕВА Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу


Топчидерком на отварање Смедеревске јесени

У оквиру програма отварања 125. туристичко - привредне манифестације Смедеревска јесен, у петак, 7. септембра биће организована промотивна бесплатна вожња бродом "Топчидерка" који ће госте, стране и домаће новинаре, као и представнике београдских туристичких агенција из Београда повести на једнодневни излет у 12 часова са пристаништа "25. мај".

Долазак брода на Дунавски кеј у Смедереву се очекује у 15 часова и 30 минута.

Након тога, гости ће имати прилику да обиђу град и да присуствују традиционалном свечаном дефилеу.

За 17 часова и 30 минута планиран је обилазак Винског града, Привредне изложбе, Сеоских дворишта и Пољопривредне изложбе у Тврђави.

Гости и новинари који су дошли бродом присуствоваће у 20 часова свечаном отварању Манифестације "Смедеревска јесен" у Малом граду Смедеревске тврђаве.

Повратак гостију у Београд је аутобусом у 22:30 са Дунавског кеја.

Овакав вид дружења осмишљен је у циљу повезивања два града и остваривања боље сарадње смедеревских и београдских туристичких организација.