Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Топлане траже веће цене грејања

 
Смедерево је било домаћин састанка Пословног удружења топлана Србије

Разговарано је о цени грејања и помоћи краљевачкој топлани и граду Краљеву. Закључено је  да све чланице њих 57 и 27 придружених, у складу са својим финансијским могућностима издвоје средтва за помоћ за санацију штете од земљотреса. Финансијску помоћ упутиће и ЈП за стамбене услуге Смедерево, потврђено је на састанку.

Топлане и даље имају проблем ниске цене грејања, односно неусклађене цене услуге грејања и енергената. Према садашњим ценама мазута,  реална цена грејања требало би да буде близу 80 динара по квадратном метру, (просечна цена је 65 динара без ПДВ-а) рекао је Дејан Стојановић, председник УО Удружења топлана Србије.
Том приликом директор ЈП за стамбене услуге и топлификацију Смедерево Славиша Стошић, најавио је да ће ово предузеће упутити захтев за повећање цене грејања у Смедереву за 12 % И уколико буде захтев прихваћен цена грејања у Смедереву биће нижа од цене у Београду и још неким градовима, наглашено је на састанку. Такође је истакнуто да би нова цена почела да се примењује од 1. децембра а не од 1. новембра као у другим топланама.
Састанку је присуствовао  Милош Бањац помоћник министра енергетрике који је обећео да ће држава интервенисати из робних резерви уколико буде несташице мазута.