Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Трећа смедеревска лига у стрељаштву

Синоћ је на старом Стрелишту у Смедереву одржано последње шесто коло треће Смедеревске лиге у стрељаштву, а затим су проглашене и најбоље екипе и појединци у мушкој и женској конкуренцији.

У женској конкуренцији на првом месту је екипа Полицијске управе Смедерево са 36 бодова, друга је екипа „Мегаформат“ са 27 бодова, а на трећем месту са истим бројем бодова, 19, нашле су се екипе Градске управе Смедерево и ЗЦ „Свети Лука“, а бољим резултатом у последњем колу треће место је освојила екипа Градске управе.

У мушкој конкуренцији на првом месту екипно налази се екипа „Желвоза“ са 50 бодова, друга је екипа „Коре – МИГ“ са 48 бодова, а трећа „Електроморава“ са 46 бодова.

У појединачној конкуренцији код жена, на првом месту је Милена Китић из Полицијске управе са 857 кругова (рачунало се пет најбољих резултата из шест кола), на другом месту са кругом више од трећепласиране нашла се Лидија Михајловић из Градске управе Смедерево са 840 кругова, а на трећем месту је  Марија Аничић из екипе „Мегаформат“ са 839 кругова.
 
У појединачној конкуренцији са 931 кругом на првом месту је Новица Петровић из екипе „Коре-Миг“, друго и треће место заузимају стрелци „Желвоза“ Боривоје Провчин са 920 кругова и Драган Флорић са 910 кругова.

Пехаре је најбољим екипама и појединцима уручио Синиша Машовић, председник Стрељачког савеза Смедерева.

Овогодишња Смедеревска лига у стрељаштву, у организацији Стрељачких дружина „Смедерево“ и „Херој Срба-Безбедност“, окупила је шест екипа у женској и девет екипа у мушкој конкуренцији, док се појединачно такмичило више од 80 стрелаца. По оставреним резултатима Смедеревска лига у стрељаштву је међу најбољима у Србији. Поред наше лиге овакав вид такмичења постоји у још само три града у Србији. Београдска лига која има традицију дугу 15 година, Панчевачка која постоји 10 година и од ове године постоји и Новосадска лига.

Смедеревски стрелци се надају да ће нова, четврта Смедеревска лига у стрељаштву бити одржана на новом Стрелишту у дворани Смедерево и да ће на њој учествовати још већи број екипа и стрелаца.