Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Трибина „Улога Црвеног крста у промоцији хуманих вредности и волонтерског рада

Пoвoдoм 50. брoja Елeктрoнскoг билтeнa Црвeнoг крстa Смeдeрeвo (ЦКС), у среду је у Регионалном цeнтру за професионални развој запослених у образовању oдржaна трибинa „Улoгa Црвeнoг крстa у прoмoциjи хумaних врeднoсти и вoлoнтeрскoг рaдa".

 

Први део скупа отворила је Живослава Лазић, председник ЦКС, пожелевши добродошлицу свим гостима. Такође, изразила је велико задовољство тиме што се на трибини окупио велики број оних који несебично помажу рад Црвеног крста, али и оних који су такву врсту помоћи најавили за дане који долазе.

 

Присутнима се у име Градске управе обратила Љиљана Животић-Живановић, члан Градског већа за ресор рада и социјалне политике и нагласила да локална самоуправа подржава све активности ЦКС.

 

„Изузетно пријатна дужност да подржимо активности и проналазимо прави начин решавања проблема у оквиру активности које ЦКС спроводи на територији нашег града. Сведоци смо да наша организација има изузетне резултате о чему може да посведочи и секретар Црвеног крста Србије и да је смедеревска организација једна од оних на територији Србије која предњачи у активностима", рекла је Живановић.

 

Председник Комисије за информисање и маркетинг Управног одбора ЦКС, мр Слободан Станковић, упознао је присутне са Електронским билтеном ЦКС и промовисао активности Црвеног крста.

 

На крају овог дела трибине, Томислав Живановић, секретар ЦКС, уручио је захвалнице организацијама, установама и појединцима за допринос у информисању о активностима Црвеног крста.

 

У другом, радном делу трибине, присутнима се обратила Весна Миленовић, генерални секретар Црвеног крста Србије, која је говорила o прoмoциjи хумaних врeднoсти и вoлoнтeрскoг рaдa у Црвeнoм крсту Србиje, о чему је говорила и Живослава Лазић, председница ЦКС, базирајући своје излагање на предшколске установе, основне и средње школе.

 

Детаље у вези са пројектом Међугенерацијске солидарности изнела је Маја Симић, стручни сарадник ЦКС, док је Биљана Гвозденовић, члан Управног одбора ЦКС говорила о облицима рада Црвеног крста са децом и младима.

 

Трибину је затворио Томислав Живановић, секретар ЦКС, најавом предстојећих активности Црвеног крста Смедерево.