Град поклонио нова возила Дому здравља у Смедереву Светосавска академија – у славу духовног родитеља српског народа Светосавско дружење основаца са песником Следе Савине путоказе и граде литерарну традицију у Смедереву Светосавски концерт Ансамбла народних игара и песама Смедерево


Трибина на тему мера Министарства пољопривреде,шумарства и водопривреде

 

У среду, 24. марта у Пленумској сали Градске управе Смедерево,одржана је трибина у организацији Министарства пољопривреде,Градске управе Смедерево и Канцеларије за рурални развој у Смедереву.
Гости су били државни секретар Министарства пољопривреде, Жељко Радошевић и директор Управе за аграрна плаћања,Дејан Сердар.
Трибину је отворио Координатор канцеларије за рурални развој у Смедереву,Предраг Милошевић. Након излагања гостију из Министарства пољопривреде,шумарства и водопривреде, Милошевић је одржао презентацију актуелних уредби надлежног Министарства за 2010.годину.
Трибини су присуствовали многобројни пољопривредни произвођачи,удружења,представници земљорадничких задруга,пољопривредне стручне службе Смедерево и представници локалне самоуправе. Гости су потом одговарали на питања присутних.
Највише интересовања изазвале  су уредбе о условима и начину коришћења подстицајних средстава које бесповратно нуди Министарство пољопривреде.