Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Туристичка понуда градова Србије

Занимљив и едукативан програм под називом „Моје место" одржан је у петак у Галерији савремене уметности на Градском тргу, где су у оквиру 126. Смедеревске јесени,  представљене туристичке понуде градова Србије.

 

Заменик градоначелника Смедерева, Бојан Теофиловић, пожелео је добродошлицу туристичким посленицима у име Града Смедерева.

 

"Видим да овде има доста производа и старих заната и могу од срца да вам захвалим што сте дошли у наш град, који ћете у својим срединама да презентујете. Похваљујем Туристичку организацију Смедерева што је уложила напор да, заједно са вама, направи мрежу културно-привредно-туристичке презентације. Желим вам много успеха и много посетилаца на овом предивном месту и, овим путем, отварам ову манифестацију", рекао је Теофиловић.

 

Помоћник директора Туристичке организације Србије, Милош Миловановић, изразио је задовољство што се налази на овом месту, како је рекао из бројних разлога, а пре свега, зато што је рођен и одрастао у Смедереву.

 

"Оно што је нама важно, то је међусобна сарадња локалних туристичких организација. Оно што се код нас не дешава то је да туристи из Србије не путују довољно по Србији. Заправо, многи људи не знају шта има у Србији и овакве манифестације требало би нашим грађанима да објасне шта све по другим градовима и општинама наше земље има, а има доста тога и било би лепо да то покушамо да сазнамо, како би знали да ценимо то што имамо у односу на оно што видимо негде другде. У то име се захваљујем Туристичкој организацији Смедерева што организује овакав скуп", поручио је Миловановић.

 

Директор Туристичке организације Смедерева Слободан Марковић захвалио се гостима на доласку и уручио захвалнице представницима туристичких организација Пирота, Пожаревца, Лесковца, Крагујевца, Новог Сада, Кладова, Неготина, Смедеревске Паланке, Панчева, Алексинца, Ковина, Крушевца, Вршца, Опленца, Туристичке организације Србије, смедеревске организације жена и Удружења жена из Кобиља, које су представиле своје потенцијале, културно наслеђе, традиционална јела, сувенире и промовисале своје манифестације.