Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Туристички новинари опчињени Вилом ОбреновићаПосленици јавне речи у области туризма, на позив локалне самоуправе града Смедерева, посетили су Вилу Обреновића на Плавинцу. Они су се захвалили градоначелнику Предрагу Умичевићу и заменику градоначелника, др Јасни Аврамовић на указаном гостопримству и реткој прилици да посете Вилу Обреновића. Неки од њих први пут су крочили у ово здање. Чланови Удружења новинара ЈУТА нису крили одушевљење оним што су видели. Фотографисали су вилу и експонате и са нарочитом пажњом слушали све што су домаћини виле имали да им кажу из живота српских владара док су боравили у вили на обронцима Златног брда. Такође су се интересовали за Краљеве винограде и наравно за надалеко чувено вино из смедеревског краја, које су наравно имали прилику и да пробају.
Некадашња летња резиденција српске владарске породице Обреновић била је место одмора кнежевских парова Милоша и Љубице, Михаила и Јулије а потом и краљевских парова Милана и Наталије, Драге и Александра Обреновића. Имање од 36 хектара купио је кнез Милош Обреновић 1829. године.