... Споразум о сарадњи Града Смедерева и Економског факултета у Београду У славу Немањића – два значајна предавања историчара у Смедереву Отворене 29. Светосавске свечаности у Смедереву Отворен нови вртић у Смедереву


У Ју Ес Стил- у неће бити отпуштања радникаНа Конференцији за новинаре, одржаној 19. децембра поводом најаве компаније "Ју Ес Стил"да ће, почетком јануара 2009. године, привремено обуставити производњу и ставити на тихи ход обе високе пећи, градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић, истакао је да ће локална самоуправа , имајући у виду постојећу економску ситуацију, одговарајућим активностима настојати да ублажи ефекте кризе, пад стандарда грађана и социјално незадовољство.

Први корак је већ учињен усвајањем Одлуке о буџету града Смедерева на седмој седници Скупштине града, који је рестриктиван, са изузетно наглашеном социјалном компонентом. Макроекономска ситуација утицала је на прецизно планирање буџета за 2009.г са смањеним приливом. Буџет за наредну годину је за 200 милиона динара или за 10% мањи и износи 2.083 милијарди динара.

Осим тога, истакао је Умичевић, најважније је да у "Ју Ес Стил"-у неће бити отпуштања радника.

До смењења потражње челика на тржишту долазило је и раније и већ препознатљива менаџерска пракса је да се , у таквим околностима, прибегне мерама које тренутно примењује " Ју Ес Стил", а које неће бити дуготрајне. Реално је очекивати да ће се последице кризе осећати у првој половини године и да ће, након тога, доћи до нормализације тржишта, истакао је градоначелник Смедерева.