Град Смедерево поново организује представе за децу по сеоским школама Још један успешно реализован концерт смедеревских културно-уметничких друштава НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА У СУБОТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА СМЕДЕРЕВА Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу


У Нишу почело обележавање 1700 година Миланског едикта

Синоћ је у Нишу, у згради Народног позоришта, читањем Миланског едикта и свечаним концертом духовне музике хора московског Сретењског манастира почело обележавање 17 векова Миланског едикта. Манифестацији обележавања овог значајног јубилеја присуствовала је и градоначелница Смедерева др Јасна Арамовић.
«Велика је част бити део народа који чува своју традицију и који је кадар да превазиђе сва искушења јер поседује слободу, духовност и достојанство», рекла је за градски сајт др Аврамовић и додала да верује да смо до данас ипак успели да сачувамо праве вредности и своје корене.
Свечаности обележавања 1700 година Миланског едикта, законског акта који су донели Константин Велики и Лициније, а којим је проглашена верска равноправност и престанак прогона хришћана, присуствовали су представници државног врха, дипломатског кора и верских заједница.
Патријарх српски Иринеј 2013.-ту прогласио је синоћ годином Миланског едикта.