Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


У Осипаоници одржана 13. Бостанијада

Пољопривредно-туристичка манифестација „Бостанијада" под мотом „И лубеница има срце" одржана је у суботу у Осипаоници, највећем поморавском селу с највише произвођача бостана.

 

Манифестацију је, поред мештана и представника локалне самоуправе, посетило више од две хиљаде људи из различитих крајева Србије, а бостана је било на све стране.

 

Манифестацију је отворила градоначелница др Јасна Аврамовић.

 

"Град Смедерево ће увек подржавати ову, као и друге манифестације у сеоским срединама. Желим добро здравље вама и вашим породицама и добре временске услове, како би наредне године било још више бостана и самим тим и више произвођача и излагача. Живели и видимо се следеће године на Бостанијади", рекла је градоначелница.

 

Заменик градоначелника Бојан Теофиловић је изразио задовољство што је био на свакој Бостанијади до сада и додао да је дошао са сарадницима како би подржали манифестацију, погледали и купили лубенице.

 

"Манифестација је из године у годину све боља, добија на квалитету и желим свима да уживају на данашњи дан", поручио је Теофиловић.

 

Бостанијаду су посетили чланови Градског већа, функционери Градске управе Смедерево, одборници Скупштине града Смедерева и директори јавних предузећа.

 

Бранко Милановић, председник месне заједнице Осипаоница и организационог одбора Бостанијаде, казао је да су имали велики број излагача из Војводине, источне Србије и из Осипаонице.

 

"Као и сваке године, организовано је и такмичење у четири категорије, и то: најтежа лубеница, најслађа лубеница и најтежа диња и најслађа диња. Ове године имали смо око 20 учесника, а најтежа лубеница имала је 45,5 килограма", рекао је Милановић.

 

Ненад Радивојевић из Осипаонице био је укупни победник овогодишње Бостанијаде, имао је најслађу и највећу лубеницу, као и дињу, а као награду добио је пехар.

 

Према његовим речима, најбољи и најслађи бостан расте баш на њиховим њивама, а за то је заслужна како земља тако и временске прилике.