Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


У Регионалном центру отворен трећи спрат са смештајним капацитетима

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево данас је свечано отворен нови адаптирани део са смештајним капацитетима.

 

На трећем спрату зграде Монопола, изнад Регионалног центра за развој запослених у образовању у Смедереву, отворен је смештајни део који ће моћи да прими више од 30 учесника семинара у савремено опремљеним собама.

 

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, обраћајући се многобројним гостима из Смедерева и других регионалних центара из целе Србије, пожелела је запосленима добар рад и да нови простор буде максимално искоришћен.

 

„Својим озбиљним радом показали смо донаторима, али и Европској унији, да умемо да поштујемо рокове, да умемо да радимо квалитетно, преко наших извођача радова. Показали смо да оно што урадимо можемо и да користимо и да употребимо у сврхе за које је и прављено", истакла је градоначелница.

 

Она је подсетила да је овај простор коришћен и за образовање, не само запослених у образовању, већ и за младе Смедеревце у оквиру Београдске пословне школе и изразила жељу да ће се делатности овог простора ширити у области образовања.

 

„Ово је добра зграда (Монопол) са довољно простора, која мора једног дана да добије своју праву намену, а то је управо образовање. Мислим да полако улазимо у причу, која је сан Града Смедерева, а то је школски образовни центар, са факултетима за смедеревску и децу из окружења, са више смештајних капацитета него што је 30 кревета", истакла је градоначелница.

 

Председник Скупштине града Бранче Стојановић поздравио је многобројне госте, као и представнике Амбасади Француске и казао да када свако ради свој посао, онда имамо овако високе резултате у сваком послу.

 

„Синхронизација многих елемената током адаптације је била добра, у право време и на правом месту, од одлуке Скупштине, одговарајућих одлука и предлога Градског већа, као и експедитивности Дирекције за изградњу, која је  радила неколико дана и ноћи како би била комплетирана конкурсна документација, али и спремности Школске управе да да сагласност да Регионални центар буде у Смедереву", рекао је Стојановић.

 

Он је апострофирао значај сарадње са швајцарском агенцијом и Амбасадом Швајцарске, која се, како је рекао, на сву срећу проширила на добробит Смедереваца.

 

Директор Регионалног центра, мр Боривоје Јаношевић је рекао да је у адаптацију новог дела уложено око 250.000 евра. Две трећине средстава је определила швајцарска влада, а трећину локална самоуправа.

 

„Располажемо са више од 30 лежајева, имамо два апартмана, сви су климатизовани, располажу кабловском телевизијом, интернетом. Све у свему, ови смештајни капацитети пружају комплетне услове за удобност корисника", поручио је Јаношевић.

 

Град Смедерево је својим средствима финансирао и реконструкцију крова Монопола, изнад Регионалног центра. Реконструкцијом тог дела зграде, створени су услови за уређење смештајних капацитета више од 30 учесника семинара, што ће представљати значајан ресурс за Смедерево.

 

На овај начин заокружена је понуда Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању који не крије тежњу да једног дана прерасте у мини конгресни центар.

 

Данашњем свечаном отварању присуствовали су и помоћници градоначелника, чланови Градског већа, директори јавних предузећа и установа, представници других регионалних центара у Србији као и многобројни гости и пословни партнери.