Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


У САРАОРЦИМА ОДРЖАНИ „НИКОЉДАНСКИ ДАНИ“

Најбољу штрудлу припремиле гошће из Кузмина а гиубаницу чланице актива жена из Осипаонице.
Свети Никола – сеоска заветина у Сараорцима


У дворишту цркве Светог Николе, 24. маја у Сараорцима одржана је манифестација "Никољдански дани".
Мештани Сараораца прослављају Светог Николу као сеоску заветину. Сеоска црква такође носи име и подигнута је у славу овог свеца. Сараорчани већ годинама поводом сеоске славе организују манифестацију „Никољдански дани“.
Најзаслужније за богат културно уметнички програм у протеклих неколико година су жене Удружења Свети Трифун, истакао је Раде Петковић председник савета Месне заједнице Сараорци. У богатом културно уметничком програму и такмичењу у припремању штрудле и гибанице учествовало је 15 удружења жена смедеревског краја и гошће из Кузмина и Пожаревца, каже Петковић
Чланице удружења жена из Лугавчине, Осипаонице, Мале Крсне, Скобаља, Михајловца, Липа, Смедерева као и гошће из Кола српских сестра из Пожаревца и Секције жена „Дика“ из Кузмина, поздравила је и пожелела добродошлицу председница  Актива жена „Свети Трифун“, из села домаћина манифестације, Гордана Станојевић.
Манифестација која има дугу традицију и овог пута је окупила многа удружења жена која су припремљеним гибаницама, питама и колачима на традиционалан начин украсиле ово славље.
Имам велико задовољство да вас све поздравим у име града Смедерева, др Јасне Аврамовић и своје лично име и пожелим срећан празник, а свима који славе честитам Спасовдан и Светог Николу и пожелим да још дуго славе а присутнима да се данас  лепо проведемо на Никољданским данима у Сараорцима, рекао је Миша Ивковић, члан Градског већа.
У Дому културе ученици Основне школе "Херој Света Младеновић" одржала су приредбу за мештане и госте, а славље се наставило песмом и игром у дворишту цркве.

Манифестација је имала и такмичарски карактер. У категорији за најбољу гибаницу прво место су освојиле жене из Осипаонице, а за најбољу штрудлу жене из Кузмина које су освојиле и прво место за најбоље уређен штанд.