Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


У Смедереву ће бити изграђено 150 станова за социјално становање

У Градској кући у Нишу, у присуству министра  животне средине, рударства и просторног планирања Оливера Дулића, градоначелници седам градова потписали су Уговор о регулисању међусобних односа у пословима реализацијe Закона о потврђивању оквирног уговора о зајму између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије. Ови уговори омогућиће изградњу 789 станова за социјално становање од укупно 1.700 планираних. Нешто више од хиљаду станова намењено је непрофитној продаји, а остали ће бити понуђени у закуп.
Захваљујући овом пројекту у Смедереву ће бити изграђено 150 станова за социјално становање, од којих ће 100 станова бити намењено продаји по непрофитним условима по цени од 499 евра увећаних за износ пдв-а од 8 одсто. Остатак од 50 станова биће дато у закуп по цени од 1,2 евра по квадрату.

Станови су намењени породицама са ниским примањима које не могу да добију кредит по условима комерцијалних банака, нити да приуште стан по тржишној цени.

Овај важан Уговор за град Смедерево потписао је градоначелник Предраг Умичевић.

У оквиру Пројекта у осталим градовима ће бити изграђено још 639 станова, и то у Нишу  237, у Панчеву 77, у Кикинди 60, по 100 станова у Зрењанину и Краљеву, и 65 у Пироту.

Пројекат је вредан 58 милиона евра. Изградња је поверена општинским и градским стамбеним агенцијама, којима ће помагати Републичка агенција за социјално становање која ће располагати финансијском средствима.