Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


У Смедереву обележено 125 година стрељаштва


125. рођендан прославили у новој стрељани

        Смедерево је протеклог викенда  било домаћин Првенства Србије у гађању ваздушним оружјем. Реч је о делу програма обележавања 125 година стрељачког спорта. Рођендан је прослављен у новој, најсавременијој стрељани у Србији. „ Стрељана је изграђена је по стандардима који дозвољавају организацију међународних такмичења.
       „Смедерево има дугу традицију коју су градиле генерације и то је оно што нас обавезује. Идеја да је спорт инвестиција а не трошак, дошла је до пуног изражаја. С поносом истичем да отварамо не  само дом стрелаца Смедерева, већ целе Србије“ рекао је, отварајући  стрељану, градоначелник Смедерева Предраг Умичевић.
Присутне је поздравио и председник СС Смедерева, Синиша Машовић, а похвале на рачун организације Првенства и услова у новој стрељани упутили су Никола Куљача,председник спортске комисије Олимпијског комитета Србије и Обрад Стевановић, председник Стрељачког савеза Србије.
 „Објекат је пројектован наменски. Има 40 места за ваздушно оружје и пуцаоницу за финална гађања, магацински и канцеларијски  простор,рекао је између осталог тренер Стрељачке дружине Смедерево, Бобан Маринковић.
Од четири титуле, на сениорском Шампионату Србије у Смедереву три су освојили  Олимпијци. Андреа Арсовић (Партизан) пушком, Зорана Аруновић и Дамир Микец (пиштољем) одбранили су титуле, док је пушком за сениоре прву златну медаљу у каријери освојио Милутин Стефановић из крагујевачког „Чика Мате“. У конкуренцији сениорки пушком, славила је као и прошле године Андреа Арсовић из Партизана испред Лидије Михајловић из Ниша и Иване Максимовић из Новог Београда Ушћа. Екипна титула припала је Партизану испред прошлогодишњих шампионки из Новог Београда Ушћа и трећих Нишлијки.
     Млада грчка репрезентативка Ана Коракаки (1996. годиште), од ове сезоне члан екипе СД “Смедерево“, по освајању златне медаље, написала је на свом фејсбук профилу: „После златне медаље у категорији јуниорки ваздушни пиштољ 10м, укупан скор од 381 поена  у конкуренцији сениорки ваздушни пиштољ, дао ми је прилику да уђем у финале на трећем месту и освојим бронзану медаљу!   Честитке Зорани Аруновић за освајање златне медаље, Бобани Величковић за освајање сребрне медаље постигавши резултат од 386 кругова и наравно Јасни Шекарић за њено лепо представљање данас и четврто место! Такође, желим да се захвалим мом пријатељу бриљантном Бобану Маринковићу, председнику стрељачког клуба Смедерево и остали великим људима овог града, који су учинили да се осећам као део њиховог стрељачког тима и надам се да ћу их видети ускоро поново!“