Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


У Смедереву одржан 10. Музички фестивал ЦВРЧАК

Предшколска установа „Наша радост“ данас је по десети, јубиларни пут била домаћин Фестивала музичког стваралаштва деце и васпитача "ЦВРЧАК".

 

Ову манифестацију смедеревска Предшколска установа организује у сарадњи са Удружењем васпитача.

 

У Великој дворани Центра за културу, након наступа чланица Певачког одсека Музичке школе „Коста Манојловић“, фестивал је отворила Мирјана Ћосић, директорка ПУ «Наша радост»: «Радујем се што пуних десет година радимо, креирамо и стварамо са децом, васпитачима и родитељима. На овај начин у нашем прелепом граду окупљамо децу из целе Србије уз осмехе и песму».

 

Многобројну публику која је дошла да види Фестивал «Цврчак» поздравио је и заменик градоначелника Смедерева, Бојан Теофиловић речима: «Срце ми је пуно што данас видим оволико девојчица и дечака из целе Србије. И као што Свето писмо каже, будите као деца, и ја данас од родитеља, бака и дека тражим да будемо сви као деца, јер су она наше највеће благо и живот не би имао смисла да нема њих.»

 

На 10. Музичком фестивалу песмом и игром су се, поред најмлађих смедереваца,  представила деца предшколског узраста из 23 града широм Србије. Додела диплома најбољима планирана је за наредну недељу.