Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


У овој години опредељено 19,5 милиона динара за смањење незапослености


 
 
Јуче су у Пленумској сали ГУ, конференцију за новинаре одржали председник Локалног савета за запошљавање, Зоран Цвишић и помоћник градоначелника за локалну самоуправу, Бојан Теофиловић.  Повод за одржавање конференције су нови конкурси за запошљавање и самозапошљавање. У ову сврху издвојено је 9 милиона динара из буџета града Смедерева. Од Министарства економије добијено је додатних 4,5 милиона динара, односно 50 одсто опредељених средстава, које ће такође бити утрошене у циљу смањења незапослености.  

" У протеклом периоду смо са невладином организацијом ХЕЛП, обезбедили још 6 милиона динара за афирмисање самозапошљавања, тј. за помоћ незапосленим лицима која имају потребу да у наредном периоду оснују предузетничку радњу или неки други правни субјекат. Оно што треба истаћи је да ћемо оваквом политиком борбе против незапослености у овој години успети да запослимо 148 лица"- рекао је Цвишић.

" Локални савет за запошљавање у сарадњи са државним институцијама, првенствено са Националном службом за запошљавање, чини све напоре да поправи социјалну слику града Смедерева, у смислу новог запошљавања" -додао је Теофиловић.

Локални савет за запошљавање постоји од 2007. године. До 2009. године буџетом града Смедерева опредељено је 25 милиона динара и запослено 236 лица. Поређења ради, само у овој години из различитих извора, у сврху смањења незапослености, Локални савет обезбедио је 19,5 милиона динара. Јавни позив за пријаву на нове конкурсе биће расписани 20. јула у трајању од месец дана. Учесници су позвали незапослене да се пријаве на овај кокурс и остваре право на субвенције за смањење незапослености.