... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


У славу грожђа и вина

Заменик градоначелника Смедерева, Бојан Теофиловић,  отворио је у петак Вински град, чиме је симболично обележен почетак овогодишње презентације, дегустације и продаје вина у овом јединственом простору.

 

„Морам да искажем задовољство што, као једини град у Србији, имамо Вински град. Идеја је потекла пре четири године и сви који су прошли кроз Вински град понели су најлепше утиске. Честитам свим нашим винарима који су се потрудили да увеличају и улепшају ову нашу свечаност. Молим све грађане и госте да обиђу Вински град, јер је то симбол нашег Смедерева, који се полако али сигурно диже ка масовној производњи вина", рекао је Теофиловић.

 

Он је подсетио да Смедерево сада има неколико винарских подрума славног имена, који су достигли средњи капацитет, а Град Смедерево ће, као и до сада, помоћи овдашњим винарима да Смедерево буде препознато на мапи Србије, како је рекао, као град винове лозе, воћа, јабуке и брескве.

 

Свечаном отварању Винског града присуствовали су представници јавног и културног живота, представници винарија и грађаниСмедерева.

 

У Винском граду, током 126. Смедеревске јесени, организована је презентација, дегустација и продаја вина познатих смедеревских винара, уз музику у отвореном простору,  викендом од 19 до 22 сата.

 

„Банатски кицоши"  били су претходне вечери први ансамбл који је оплеменио атмосферу и разгалио посетиоце, љубитеље староградске музике.