Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


У сусрет Нушићевим данима

Овогодишњи Нушићеви дани почињу 11. априла 2013. године.

За овај датум, са почетком у 20 часова, најављено је гостовање Градског позоришта „Абрашевић“ из Ваљева које у овој сезони на репертоару игра представу "Кафаница, судница, лудница"  познатог и признатог српског аутора  Бране Црнчевића.  

Реч је о потпуно изгубљеном и заборављеном позоришном тексту , а пре 35 година уз велике успехе играном  у "Атељеу 212".

У представи се постављају стална питања  –  шта је то што нас вечно сукобљава на овом балканском поднебљу, како је демократско одрастање веома дуго па често и комично.  Овај комад  гради  споне  између фарсе и водвиља, афористичног  и  политички ангажованог позоришта.

Сам аутор Брана Црнчевић давно је рекао да представу не би могао сврстати ни у један жанр и да му она личи на "један дивни каламбур,  на јавну глумачку журку".  

Представу је  режирао Мирослав Ћиша Трифуновић, а сценографију потписује Душан Арсенић.

За костиме је задужена Бранка Шишиначки Обрадовић, а сонгове је компоновао Воја Милутиновић.

Играју Љубивоје Бубе Марковић, Бранко Антонић, Горанка Калембер Лучић, Божидар Милић, Маја Ђурић,  Мира Вуковић и други.

У Великој дворани Центра за културу, 12. априла, глумци позоришта „ПАТОС“ одиграће представу Душка Радовића „Капетан Џон Пиплфокс“ у адаптацији и режији Миљана Губеринића и Николе Јовановића.

Истог дана, у вечерњем термину од 20 часова, у Концертној дворани глумица Академског позоришта „Промена“ из Новог Сада Маја Николић играће „Лилику“ Драгослава Михаиловића у режији Соње Петровић, а реприза ове представе може се видети већ сутрадан.
Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, 15. априла званично ће отворити Манифестацију 30. Нушићеви дани.
Тога дана Кабаретско вече извешће глумица Љиљана Стјепановић, добитница Нушићеве награде за животно дело глумцу комичару 2009. године.
Фестивалски део програма ове године почиње 19. априла, а својом беседом отвориће га београдски драмски писац Душан Ковачевић.