Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


У току изградња монтажних кућа за избегла и интерно расељена лица

У оквиру пројекта „ Унапређење животних услова, права и запошљавања избеглих и интерно  расељених лица у Србији“, који финансира Европска унија преко Делегације Европске уније у Републици Србији, а реализује Организација ХЕЛП, у Малој Крсни у току је изградња 24 монтажне куће за кориснике колективног центра.

На рашчишћавању терена величине 2,2 хектара радили су запослени у ЈКП „Зеленило“. Том приликом уколоњено је ниско и високо растиње, повађени су стари пањеви и високо листопадно дрвеће различитих врста.

Након рашчишћавања терена, за које је ангажован велики број радника „Зеленила“, као и обиман машински парк и одвожења преко 500 тона биљног отпада, пре око месец дана започети су грађевински радови.

Дванаест монтажних кућа изграђено је на приватним плацевима, а за сада и осам кућа које су намењене локалном становништву, које је социјално угрожено.

Реч је о стамбеним објектима просечне величине око 45 квадрата, а рок за завршетак радова је 30. мај 2013. године.

Вредност пројекта „ Унапређење животних услова, права и запошљавања избеглих и интерно  расељених лица у Србији“ у Граду Смедерево је 756.000 еура.

По завршетку пројекта у Малој Крсни 176 особа изаћи из колективног центра.