Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


У туристички обилазак Смедерева, од протеклог викенда и квадрициклом

 
          Грађани и туристи од сада у обилазак Смедерева могу кренути и квадрициклом. Осим што је својеврсна атракција, уједно је права ствар за рекреативце и спортисте. Квадрицикл је "паркиран" у улици Краља Петра И испред Туристичко информативног центра. За прву пробну вожњу били су задужени градоначелник, Предраг Умичевић и председник Скупштине града, Бранче Стојановић. Они су праћени знатижељним погледима пролазника, провозали квадрицикл улицом Краља Петра I.

         "Иако су злуради језици причали да смо двојац без кормилара, овај двојац добро зна где треба да иде овај град. Ово је само једна од добрих идеја која пружа грађанима и туристима могућност да квадрициклом обиђу, сада Трг и шеталиште Краља Петра И, а касније и Тврђаву и стазом поред Дунава", рекао је након пробне вожње квадрицикла, Бранче Стојановић, председник Скупштине града Смедерева.

          Туристички амбијент препознатљив за Грчку, градове поред мора, Црну Гору, сада је и део туристичке понуде Смедерева, рекао је градоначелник, Предраг Умичевић. Такође је нагласио да када неки људи кажу да ће индустрија урушити туризам, треба да знамо да у зависности од тога колико  будемо енергије уложили , такав ћемо град и туристичку понуду направити.

         "Ако жарко у животу будеш желео да будеш војник, бићеш генерал, ако желиш да будеш свештеник бићеш папа, ја сам у животу жарко желео да будем сликар и постао сам Пикасо", цитирао је Предраг Умичевић чувеног уметника. То важи и за локалну самоуправу, желимо да Смедерево буде индустријски развијено са јаком пољопривредом, ако будемо јачали културне и спортске садржаје и не будемо омаловажавали идеје већ их реализујемо, имаћемо јаку туристичку понуду и развијен град, нагласио је градоначелник Смедерева.