Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


У.С.Стеел Сербиа пуштен у рад погон за обраду ваљака

Инвестиција мешовитог предузећа СРСЦ д.о.о. у власништву компанија У. С. Стеел Сербиа и канадске ЦХЛ  више од 5 милиона долара

У Хладној ваљаоници У. С. Стеел Сербиа у Смедереву последњег дана маја пуштен је у рад погон за обраду ваљака Сербиан Ролл Сервице Цомпанy д.о.о. (СРСЦ д.о.о.), које је мешовито предузеће са по 50 посто власништва компаније У. С. Стеел Сербиа и канадске компаније Цоурт Холдингс Лимитед (ЦХЛ). Погон се простире на око 1.300 квадрата, а намењен је тврдом хромирању и брушењу ваљака. Вредност инвестиције износи више од 5 милиона долара.

„Компанија СРСЦ је физички лоцирана унутар наше фабрике. Са пробном производњом смо почели ове године. У изградњи погона учествовало је више од 100 извођача од којих је већина била из Смедерева. Заједничко предузеће тренутно запошљава 6 људи који раде на пословима хромирања и брушења ваљака за потребе У. С. Стеел Сербиа. Наша је намера да њихове услуге омогућимо и другим компанијама чији представници су данас овде са нама. Очекујемо да ће број запослених у СРСЦ расти како се буде повећавао обим посла и број клијената”, каже генерални директор У. С. Стеел Сербиа Метју Перкинс (Маттхеw Перкинс).

Према речима председника Управног одбора компаније СРСЦ д.о.о. Филипа Корта (Пхилип Цоурт), заједничка компанија у Србији основана је 2007. године.

„Са поносом можемо да кажемо да са У. С. Стеел -ом наша матична компанија ЦХЛ има сарадњу од 1983. године када је формирано прво мешовито предузеће за обраду ваљака. У досадашњих 27 година успешне сарадње уграђено је много труда и рада експертских тимова из обе компаније тако да је пуштање у рад погона у Смедереву логичан след догађаја“.

Компанија ЦХЛ поседује више од 30 сличних производних погона за обраду ваљака на пет континената који раде по принципу мешовитих предузећа формираних са познатим железарама и ваљаоницама алуминијума. Осим послова обраде ваљака које обавља за  компанију У. С. Стеел Сербиа, СРСЦ д.о.о. отворена је за сарадњу и са другим клијентима из читавог региона Југоисточне Европе.