... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


УЛ-АЗ, нови нуклеус ликовног живота града

У Галерији савремене уметности Смедерево биће представљена група смедеревских уметника УЛ-АЗ.

 

Смедеревско удружење ликовних и примењених уметника, група УЛ-АЗ, биће представљенo у Галерији савремене уметности Смедерево, у периоду од 05. до 30. септембра 2013.  године. Свечано отварање изложбе биће у четвртак 05. септембра  у 19 часова.

 

Аутори изложбе припадају групи УЛ-АЗ, која сачињава петнаест стваралаца различитих занимања, схватања  и изражавања. Група аутора пониклих у Смедереву представиће се својим суграђанима и гостима града без амбиција да импресионира и засени, више да привуче пажњу својим исповедним тоном и запитаношћу пред загонетком времена у коме се обрела. 

 

Групу чине следећи чланови: Александар Лазар, Ана Косић, Даринка Слијепчевић, Дијана Андрејић, Ивана Аранђеловић, Ивана Ђукић, Ивана Николић, Милан Ранковић и Немања Арсић.

 

Гости изложбе биће: Душан Митић, Гордана Ракић, Јован Милосављевић, Милош Јакшић, Ружица Милић и Савина Стефановић. Почасни гост изложбе је Љиљана Илић.

 

Историчарка уметности, Вера Хорват, рекла је о групи УЛ-АЗ:

 

„Здушно и са, за данашње време готово невероватним ентузијазмом, окупила се невелика група смедеревских ликовних стваралаца да покаже шта зна, чиме се бави, а пре свега - да уопште постоји. Они који прате догађања на ликовној сцени града знају да оваква појава самоорганизовања није нова - наиме, постојао је читав низ мање или више успешних покушаја да заживи језгро из кога би израстао специфични смедеревски ликовни израз. Ипак, ново је то што је покретач овога пута једна новостасала, млада група, неоптерећена наслеђем прошлости".