Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Ученици из Немачке у другој посети Смедереву

Пре две године, Меморандум о партнерству између школе “Фридрих Лист” из Мајнхајма и “Економско-трговинске школе” у Смедереву, потписали су Милован Топаловић, директор Економско-трговинске школе и Петер Бишоф, директор школе из Мајнхајма.

Ученици и наставници средње Економско-трговинске школе из Смедерева су приликом посете партнерској школи имали прилике и да се упознају са немацким образовним системом, компанијом БАСФ, туристичком луком у Манхајму и универзитетом у Хајделбергу.
 
Током ове недеље, град Смедерево је по други пут домаћин ученицима и професорима из Мајнхајма.
На пријему који је у њихову част организован у згради Градске управе Смедерева, поред домаћина, директора Економско-трговинске школе, Милована Топаловића, са гостима су разговарали и представници локалне самоуправе града, председник Скупштине града, Бранче Стојановић и помоћник градоначелника за образовање, Драган Станић.

У оквиру ове посете ђаци из Немачке имали су прилику да се упознају за знаменитостима града и туристичким и економским потенцијалима  Смедерева. Поред наведеног, за госте је организован и одлазак у српску престоницу где су посетили калемегданску тврђаву, Аду Циганлију и остале познате локалитете.