Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Учесници Фестмлека добили по стеону јуницу

На 10. манифестацији „Фестмлек“ организована је први пут и изложба говеда

Фонд за развој пољопривреде града Смедерева, испунио је обећање дато сточарима који су изложили своја грла на 10. манифестацији „Фестмлек“ која је одржана 30. октобра у Михајловцу. Наиме поводом јубиларне десете манифестације посвећене млеку и млечним производима, организована је први пут и изложба говеда.
Међутим, према речима директора Фонда за развој пољопривреде Јовице Вујовића, сточари нису били заинтересовани да изложе своја грла. Било је 13 учесника који су представили 54 грла. Њима је Фонд обећао по стеону јуницу. И они који су били скептици убрзо су се уверили да је обећање испуњено у најкраћем року.
У Михајловац су стигле обећане јунице и то 11 стеоних, а две су се већ отелиле тако да су два сточара добила по краву и теле. Сточари нису крили задовољство због овог вредног поклона, јер како сами кажу нису навикли да добију нешто бесплатно.
Бранче Стојановић, председник Скупштине, Јовица Вујовић, директор Фонда и члан Градског већа за месне заједнице Мирко Ђурић, говорили су овом приликом о значају повећања сточног фонда и субвенција које се реализују преко Фонда за развој пољопривреде града Смедерева. Бранче Стојановић је нагласио да ће град и у будуће у складу са буџетским средствима настојати да поспеши развој сточарства и пољопривреде.