Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Учесници Маратона мира у Смедереву

 
 
Трчимо за мир у свету и радостан осмех деце, слоган је овогодишњег, 12. међународног, хуманитарног, меморијалног Маратона мира. Нови Сад - Београд - Скопље - Солун - Српско војно спомен гробље Зејтинлик.

     Кроз Смедерево је 29. јуна прошла трка мира. На Видовдан су из Новог Сада  пут Солуна кренули ученици 12. међународног, хуманитарног маратона мира. Маратон мира одржава се под слоганом "Трчимо за мир на Балкану и радостан осмех деце" и окупља тридесет спортиста из Грчке, Бугарске, Републике Српске и Србије. За мир такође трче  и представници српске Жандармерије. Они су другог дана маратона направили паузу у Смедереву. Том приликом у име локалне самоуправе делегацију Видовданског маратона, поздравиле су   др Јасна Аврамовић, заменик градоначелника и др Весна Јеремић Драгојевић, члан Градског већа и председник Атлетског клуба Смедерево.

 
      Др Јасна Аврамовић, нагласила је у срдачном разговору са делегацијом Маратона мира, да су увек добродошли у наш град и пожелела им добро здравље и срећан наставак пута до крајњег одредишта, пријатељске Гркче. Такође је информисала госте о значајним активностима смедеревског Удружења српско-грчког пријатељства .
О успесима смедеревских спортиста говорила је др Весна Јеремић Драгојевић, председник Атлетског клуба Смедерево и члан Градског већа.    
       Захваљујући на срдачној добродошлици, Милија Аћимовић, председник АК "Маратон мира" и представници Републике Српске уручили су граду Смедереву икону и плакету "Маратон мира" .

       Град Смедерево припремио је за спортисте освежење а учесницима Мaratona уручене су  мајице са логом града Смедерева.

       Представници Видовданског маратона мира, однеће до Солуна 350 захвалница и медаља за све учеснике ревијалне трке, која ће бити својеврсна завршница Маратона.