Град поклонио нова возила Дому здравља у Смедереву Светосавска академија – у славу духовног родитеља српског народа Светосавско дружење основаца са песником Следе Савине путоказе и граде литерарну традицију у Смедереву Светосавски концерт Ансамбла народних игара и песама Смедерево


Улагање у спортску инфраструктуру


Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић и директор Дирекције за изградњу урбанизам и грађевинско земљиште Смедерево Ненад Крчум, данас су се у Министарству омладине и спорта Републике Србије састали са  министарком омладине и спорта у Влади Републике Србије проф. др Алисом Марић и државним секретаром Предрагом Перуничићем.

То приликом, градоначелница Смедерева и директор Дирекције за изградњу представили су пројекте из домена развоја спорта и досадашње резултате у области улагања у спортску инфраструктуру.

На данашњем састанку било је речи и о укључивању Града Смедерево у програм Министарства „Спорт у школе“.

Наиме, Смедерево је један од ретких градова који је тај програм реализовао у двадесет и седам школа, истовремено ангажујући све професоре физичке културе са територије града.

Реализација даљих корака у области развоја спортске инфраструктуре биће потврђена на наредном сусрету градоначелнице др Јасне Аврамовић са министарком омладине и спорта Алисом Марић и државним секретаром Предрагом Перуничићем кроз десетак дана.