Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Улепшавање града у сусрет Смедеревској јесени

Улепшавање града пред 125. Смедеревску јесен приводи се крају. Јавно комунално предузеће "Зеленило" ових дана обавља завршне радове, како би Смедерево у најлепшем светлу дочекало госте за најзначајнију градску манифестацију.

„Град нам је ове године поверио одржавање мибилијара. Ми смо то озбиљно схватили и одговорно приступили задатку. До сада смо одрадили Вински град, где смо репарирали све клупе и урадили нове дрвене ђубријере, уместо досадашњих бетонских. Претходно смо у Улици Носилаца албанске споменице и 17. Октобра поставили нове клупе и ђубријере. Такође смо на шеталишту "Дунав парк" заменили поломљене дрвене летве, префарбали и поставили нове улошке у ђубријерама“, рекла је вршилац дужности директора JKP "Зеленило", Слађана Јеремић.

Зваршени су и радови на сређивању мобилијара на Тргу, како би центар града изгледао што лепше за Смедеревску јесен.

„Мењамо комплетно све летве које су напукле, или оштећене на други начин. Здраво дрво репарирамо и приводимо основној функцији. По завршетку ових радова, почињемо са сређивањем клупа у Карађорђевој улици. Тамо већ постоји бетонска конструкција, само постављамо дрвене елементе, што је случај и са конструкцијом у Гундулићевој улици. Планирано је и постављање нових клупа у Улици Филипа Вишњића“, најавила је директорка "Зеленила".

До почетка најзначајније смедеревске туристичко-привредне манифестације, биће репариране и етно тезге, које ће красити Трг. Упоредо са овим пословима, ради се на машинском кошењу зелених површина у ширем центру града, али и блоковима зграда на периферији, као и у приобаљу Језаве и Дунава.

Интензивно се ради на шишању живе ограде и орезивању шибља са обликовањем и окопавању и плевљењу цветних површина. Осим тога, изводе се и додатни радови по налогу комуналне инспекције.

 „Отежавајућу околност за поменуте послове на отвореном, претходних дана су  представљале високе температуре, али рокови за завршетак радова морају да буду испоштовани, зато и радимо у три смене“, закључила је директорка "Зеленила", Слађана Јеремић.