Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Унапређење сарадње са Одељењем саобраћајне полиције

Председник Савета за безбедност саобраћаја града Смедерева, Горан Крчмаревић, уручио је представницима Одељења саобраћајне полиције Полицијске управе у Смедереву донацију у техничким средствима, а у циљу повећања безбедности у саобраћају.

 

Претходно је потписан Уговор о техничко-пословној сарадњи, који би требало да унапреди сарадњу са Одељењем саобраћајне полиције Полицијске управе у Смедереву.

 

„Савет је обезбедио средства, законом предвиђена за опремање локалне јединице саобраћајне полиције, како би им омогућили да квалитетније обављају свој посао, а тиме и  повећали безбедност на путевима у нашем граду, што је наш приоритет", рекао је Крчмаревић на данашњој конференцији за новинаре.

 

Крчмаревић је подсетио да је Савет у овој години иницирао постављање техничких средстава за успоравање саобраћаја у четири улице и додао да се кренуло  у израду и других пројеката који се тичу безбедности саобраћаја.

 

„Ова донација је у вредности од 200.000 динара и обухвата основна недостајућа средства - батеријске лампе за ноћни увиђај, алкометре, камере и друге неопходне апарате за квалитетније обављање посла саобраћајне полиције на терену", казао је Крчмаревић.

 

Командир Одељења саобраћајне полиције Полицијске управе у Смедереву, Горан Ивковић, захвалио се Савету на, како је рекао, значајној донацији.

 

„Ово је први пут да добијемо донацију од Градске управе, на иницијативу Савета за безбедност саобраћаја. Према информацијама којима располажем, у Републици Србији нема много градова у којима је основан Савет за безбедност саобраћаја, па нам представља задовољство што сарађујемо и ову сарадњу подижемо на виши ниво. Сигуран сам да ће Савет допринети квалитетнијем стању безбедности јавног саобраћаја у граду Смедереву", поручио је Ивковић.

 

Председник Савета за безбедност саобраћаја града Смедерева, који је и члан Градског већа града Смедерева, Горан Крчмаревић, најавио је и новe коракe у техничкој сарадњи са саобраћајном полицијом, већ почетком наредне године.