Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Уручена донација дневном боравку „Сунце“ у Смедереву

Делта Фондација уручила је у понедељак дневном боравку „Сунце“ у Смедереву донацију у износу од 700.000 динара, у оквиру прославе обележавања петог рођендана Фондације.

Донација је уручила заменица директорке Делта Фондације, Александра Кресовић, а Делта Фондација прославила је данас и свој пети рођендан. Корисници дневног боравка „Сунце“ припремили су посебан програм за госте и заједно уживали и рођенданској торти.

 „Најлепши начин да прославите рођендан јесте да некоме помогнете. Пројекат „Помозимо срцем“ реализује се кроз продавнице Делта Спорта тако што се одваја проценат од продаје одређених артикала“, изјавила је извршна директорка Делта Фондације Вања Кнежевић. Она је додала и да је Фондација веома задовољна успехом пројекта у оквиру којег је до сада опремљено пет дневних боравака у Србији.

Средства су прикупљена у оквиру пројекта  „Помозимо срцем“, који Делта Фондација реализује у сарадњи са Делта Спортом.

„Донација ће бити искоришћена за опремање нових, условнијих просторија, такође у центру града и побољшање општих услова рада дневног боравка. Планира се опремање објекта са већим капацитетима, отприлике 250 метара квадратних, уместо досадашњих 80 квадрата, који сада може да прими само 25 деце. Захваљујем се компанији, која је свој рођендан желела да прослави управо у Смедереву“, изјавила је помоћник градоначелника за здравство и социјалну заштиту Весна Јеремић Драгојевић.

Корисници дневног боравка „Сунце“ су деца и омладина са менталним тешкоћама у развоју, са којима свакодневно ради тим стручњака кроз различите радионице. Оне су прилагођене степену инвалидитета корисника, а посебна пажња се посвећује радионицама психосоцијалне подршке у којима учествују и родитељи.

Уручењу донације у Смедереву присуствовали су заменик градоначелника, Бојан Теофиловић, члан Градског већа за ресор рада и социјалне политике и друге личности из јавног живота Смедерева.