Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Уручена признања поводом 125 година Стрељачког савеза Србије

На свечаности поводом обележавања 125 година Стрељачког савеза Србије данас, у Дому Народне Скупштине Републике Србије у Београду, у уторак су уручене „Златне мете“, највиша признања које тај савез додељује појединцима, државним органима и организацијама који су изузетно задужили стрељачки спорт, освајачима олимпијских медаља, стрелцима који су оборили светске рекорде и председницима Стрељачког савеза Србије.

Међу добитницима овог највишег признања Савеза, укупно њих 31, нашао се и један Смедеревац. Реч је о Милану Тодоровићу, кога различите генерације смедеревских стрелаца памте као Чика Мићу, стрелца и тренера Стрељачке дружине „Смедерево“, који је цео свој радни век провео у стрељачком спорту и чији су стрелци доносили бројне медаље са најзначајних такмичења.

Истим поводом, високо признање „Сребрну мету“ добио је Синиша Машовић, један од најуспешнијих стрелаца Смедерева и председник Стрељачког савеза Смедерева.

„Бронзане мете“ добиле су смедеревске Стрељачка дружина „Смедерево“ и Стрељачки клуб „Херој Срба Безбедност“, и најуспешнији стрелци и тренери: Новица Петровић, Драган Флорић, Милутин Јовановић, Љиљана Аџић и Бобан Маринковић.

„Ово је веома важна награда не само за мене, него и за стрељачки спорт Смедерева. Тим пре што се додељује поводом јубилеја 125 година стрељаштва у Србији, колико овај спорт постоји и у нашем граду. Посебно ми је драго што овим златним признањем које сам ја добио, а преко мене и стрељачка организација Смедерева, сигурно улази у анале стрељачког спорта Србије и да ће се име нашег града и наших стрелаца спомињати и када се буду обележавали сви наредни јубилеји у овом спорту“, рекао је Милан Тодоровић, генерацијама смедеревских стрелаца познат као чика Мића.

Мића Тодоровић, међутим, није познат само смедеревским стрелцима, са којима је провео цео свој радни век у Стрељачкој дружини „Смедерево“, јер је његова спортска каријера крунисана успесима које је остварио са репрезентацијом Србије на Европском првенству у Финској, где је наша репрезентација освојила сребрну медаљу, затим на Параолимпијским играма у Атланти 1996. године где су наши стрелци освојили златну медаљу и пре две године на Светском првенству у Загребу када су српски стрелци оборили светски рекорд и освојили златну медаљу. Од тренерског рада Мића Тодоровић је и дефинитивно одустао пре Олимпијских игара у Лондону, захваливши се и рекавши „…доста више од чика Миће“.

Поред ових признања, додељене су и „Повеље“ владиним и невладиним организацијама, медијима и поједницима за дугогодишњу успешну сарадњу.

На свечаности су уручене само „Златне мете“ због ограниченог времена и техничких услова, а остали добитници су добили признања по завршетку свечаног дела.