... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Уручени индекси особама са инвалидитетом

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић и представници Београдске пословне школе уручили су у петак индексе смедеревским студентима са инвалидитетом, којима је омогућено бесплатно академско образовање.

"Пресрећна сам због вас, али и зато што смо имали тако добре партнере у Београдској пословној школи, која нам је омогућила да реализујемо једну овако добру идеју. Желим вам да завршите школу, да будете још кориснији део нашег друштва, да себе изградите и нађете посао са стеченим образовањем", поручила је градоначелница.

Представник Београдске пословне школе, професор Стеван Вујасиновић, изразио је задовољство што су уз помоћ Града и градоначелнице лично, као и удружењима која окупљају особе са инвалидитетом, брзо дошли до резултата који треба све актере да учини задовољнима. Он је додао да је ово тек почетак, сада треба направити искорак ка привреди Смедерева, како би партнерство комплетирали и имали сва три сектора у обезбеђивању подршке овом програму кроз праксе и додатно оспособљавање.

Извршни директор Удружења студената са хендикепом, Милан Јанковић, оценио је данашњи догађај значајним и примером добре праксе, где се уз ангажовање различитих ресурса пружа могућност младим особама са хендикепом да се равноправно укључе у друштво.

Председник Организације особа са ампутираним екстремитетима, Јован Јовановић, рекао је да се данашњем догађају радује можда и више од самих студената.

"Ово је заиста за мене нешто о чему сам сањао и маштао. Морам да кажем и то да није било наше градоначелнице, да нас подржи и усмери, свега овога не би било. Такође, радићемо низ пројеката, уз помоћ Канцеларије за локални економски развој, а већ наредне недеље ћемо окончати послове у вези са Регионалним центром за професионалну рехабилитацију, што ће обезбедити сигурност да после студија заснујете радни однос", рекао је Јовановић и још једном похвалио посебно ангажовање градоначелнице на реализацији овог пројекта.

Уручивањем десет индекса, формално је почела реализација програмa бесплатног студирања особа са инвалидитетом у Смедереву, који је јединствен пример у Србији.