Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Усаглашени закључци

У Градској управи Смедерево у четвртак је одржан састанак са представницима надлежних министарстава Владе Републике Србије, пословодства и репрезентативних синдиката Желвоза, поводом актуелне ситуације у Фабрици железничких возила Желвоз у реструктурирању.

 

Састанку су, поред градоначелнице Смедерева др Јасне Аврамовић, председника Скупштине града Бранчета Стојановића, и начелнице Градске управе Милијане Новаковић, присуствовали професор Владан Ђукић, државни секретар у Министарству здравља, Дејан Ласица, помоћник министра саобраћаја, Радојко Србљановић, државни секретар у Министарству привреде, Зоран Мартиновић, државни секретар у Министарству рада, запошљавања и социјалне политике, Снежана Милојевић, начелник Инспекције рада за Подунавски округ, Зоран Јокић, генерални директор Желвоза, као и представници репрезентативних синдиката у овој фабрици.

 

На састанку су донети следећи закључци:

 

1.За петак, 1. новембар 2013. године заказан је састанак у ЈП Железнице Србије на тему: Пресек реализованих послова, по програму Владе 2013.године, као и оправданост наредних потраживања по истом програму.

 

2.До среде, 6.новембра 2013. године  заказати састанак у Министарству привреде

 

3.Министарство здравља ће од 1. новембра 2013. године упутити допис Општој болници у Смедереву, а локална самоуправа Дому здравља у Смедереву, да свим запосленима у Желвозу и члановима њихових породица не може бити ускраћено право на лечење због неоверених здравствених књижица.

 

4.Желвоз треба да започне процес решавања технолошког вишка, на основу социјалног програма а преко транзиционог фонда Владе Републике Србије, почев од 1.новембра 2013.године.

 

5.Повезивање радног стажа биће решено као код свих предузећа у поступку реструктурирања и приватизације.

 

6.Закључке саопштити радницима и став је представника Владе и локалне самоуправе да су исти довољни да се мост деблокира.