Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Ускоро СМС наплата паркинга

У Новом Саду је 7. септембра потписан уговор о примени СМС наплате паркинга у Смедереву.
Савремени систем наплате паркинг места у Смедереву би требало да почне да се примењује до краја октобра, али то зависи од мобилних оператера.
Директори  ЈКП "Комуналац" из Смедерева и новосадског ЈКП "Паркинг сервис" , Латинка Милићевић и Иван Ферко потписали су у Новом Саду, уговор о примени СМС наплате паркинга у Смедереву.
Потписивању су, поред директора комуналних предузећа, присуствовали градоначелници Новог Сада и Смедерева.
Нови Сад је један од првих градова у Србији у којем се примењује систем наплате паркинга путем СМС-а.  Потписивањем уговора , Смедерево је постало 12. град који је од новосадског "Паркинг сервиса" купио тај систем.
Вишегодишњи проблем паркирања у Смедереву, ускоро ће бити решен. Грађанима ће на овај начин бити омогућен најбољи систем наплате. То су у срдачном разговору потврдили градоначелник Смедерева Предраг Умичевић и градоначелник Новог Сада Игор Павличић.
Да је овакав систем наплате паркинга право решење и да ће бити од великог значаја за Смедерево истакла је и  Латинка Милићевић, директор ЈКП Комуналац.
У "Паркинг сервису " се надају да ће до краја године систем наплате паркинга путем СМС-а "заживети" у још бар три града.Директор тог предузећа, Иван Ферко, рекао је да се нада да ће они градови који су купили тај систем давати и примедбе и да ће на тај начин допринети његовом развоју.